Duurzaam wonen

We stappen in Nederland over van energiebronnen die je maar één keer kunt gebruiken - steenkool, aardgas - naar energie die nooit opraakt, zoals zon, wind of aardwarmte. Met andere woorden; we gaan van fossiel en vervuilend naar duurzaam en schoon. Wist je dat je bij de aankoop van een nieuwbouwwoning een grote stap neemt in deze energietransitie? 

Nieuwbouwwoningen en -wijken zijn namelijk dé manier om bij te dragen aan bewust en toekomstgericht leven. In jouw woning kiezen we voor duurzame energie. Ook richten we jouw woonomgeving groen en daardoor klimaatbestendig in.

image alt

Jouw duurzame woning

We vinden het belangrijk dat het energieverbruik in jouw woning zo laag mogelijk is. We zorgen daarom onder meer voor:

  • Een gasloze manier van verwarmen,
  • uitstekende isolatie,
  • ventilatie voor een gezond binnenklimaat,
  • en we plaatsen zonnepanelen of sluiten aan op duurzame energie uit de wijk.

Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een gezondere leefomgeving én – bij normaal gebruik en energiezuinige apparaten - een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte. 

Zoek jij een duurzame hoekwoning? Dan ben je bij ons goed, die krijgen ruim 10 zonnepanelen en halen daarmee een EPC score van 0. Voor de tussenwoningen kun je deze optie kiezen. Het scheelt een hoop in de energielasten, zeker als je ook nog eens elektrisch rijdt is het een mooie aanwinst voor je woning

Alle woningen worden voorzien van een luchtwaterwarmtepomp. Deze is weggewerkt in je dakvlak en zie je bijna niet. Dus geen lelijke kasten op de garage of bovenop je dak, enkel een subtiel paneel. Deze warmtepomp verbruikt enkel elektriciteit. Een luchtwarmtepomp verwarmt de woning met lage temperatuur. Dit betekent dat je in zowel de woonkeuken als in de slaapkamers de luxe van vloerverwarming ervaart. Constante warmte met een comfortabel gevoel aan de voeten.

image alt

In jouw wijk

Natuurlijk juichen we individuele duurzame initiatieven toe, maar als het samen kan dan is dat nog beter! Duurzaam bouwen doen we dan ook voor de hele wijk. En dat doen we als ontwikkelaar niet alleen, we werken hier samen met de gemeente, aannemer en toekomstige bewoners aan. Denk aan autoluwe wijken, dichtbij (toekomstig) openbaar vervoer of bijvoorbeeld de openbare ruimte zo in te richten dat eenvoudig afval scheiden voor iedere bewoner een tweede natuur wordt.

Ook zorgen we ervoor dat er veel bomen, gras en struiken worden aangelegd. Niet alleen omdat het gezond wonen is in een groene omgeving. Want om de droogte en ook de natte periodes de baas te blijven, is een goede regenopvang heel belangrijk om het ecosysteem in stand te houden. En hoe meer groen, hoe meer regenwater opgevangen kan worden. Een win-win situatie dus! Met onze focus op vooruitgang komen we steeds dichter bij volledig duurzame wijken en woningen.

Jouw woning in Schakerveld

BPD heeft de ambitie om de woningen in Schakerveld zo duurzaam mogelijk te maken. Op dit moment kunnen we nog niet exact aangeven welke duurzame installaties en technieken er toegepast gaan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen, laadpalen voor elektrische auto's of autovrije zones etc. Zodra er meer bekend is, lees je op deze pagina alle informatie over het aspect duurzaamheid en op welke manier dat van toepassing is op jouw woning.

  Voorzieningen
  Twello