Opgeleverd

De Hoffelijkheid en De Boomgaard, duurzaam wonen in het groen

In de groene en kindvriendelijke nieuwbouwwijk De Schaker ontstaan meerdere buurten met elk een eigen karakter. De Hoffelijkheid en De Boomgaard zijn daar onderdeel van. Op deze plek, midden in het groen, ervaar je het gezonde buitenleven. Alle woningen in plan De Hoffelijkheid en De Boomgaard zijn verkocht en opgeleverd. In en op de vrije kavels zijn intussen ook eigen kasteeltjes gebouwd.

Dorps gevoel in een nieuwbouwwoning

In totaal omvat plan De Hoffelijkheid 13 woningen; verdeeld in hoek- en tussenwoningen, 2 onder 1 kapwoningen en 2 vrij te bebouwen kavels. Plan De Boomgaard bestaat uit 4 blokken met in totaal 8 hoekwoningen en 10 tussenwoningen. BPD heeft de woningen ontwikkeld en aannemersbedrijf Nikkels heeft ze gebouwd. De woningen zijn ontworpen door EVE Architecten. Hierbij was het uitgangspunt 'individualiteit door eenheid'. De ingetogen kleuren van de gevels en dakpannen, de frisse, witte kozijnen, de royale dak overstekken en robuuste schoorstenen geven de woningen karakter. De architectuur sluit goed aan bij het dorpse karakter van Twello. 

image alt

Van start tot finish – De Boomgaard

  • 19 september 2014 - Start verkoop van de 18 woningen in De Boomgaard. Veel geïnteresseerden kwamen naar het start verkoop evenement. Niet veel later zijn alle woningen aan deze fraaie groene zone verkocht.
  • Begin 2015 - De bouw ging van start en al snel waren de eerste contouren van de woningen zichtbaar.
  • Eind 2015 en begin 2016 - De 18 woningen in De Boomgaard zijn opgeleverd en het klussen kon beginnen.

image alt

Van start tot finish – De Hoffelijkheid

  • 24 april 2015 - Start verkoop van de woningen en kavels in De Hoffelijkheid. De belangstelling voor het project was groot, maar liefst 300 belangstellenden kwamen naar het start verkoop evenement. Het resultaat: de woningen waren in recordtijd verkocht en de aannemer kon kort daarna starten met de bouw.
  • 10 december 2015 - Feestelijke start bouw. Wethouder Lagerweij legde - als symbolische start van de bouw - een vloerplaat samen met een koper. Daarna werden de eerste werkzaamheden op de bouwplaats al snel zichtbaar. 
  • September 2017 - Oplevering van de eerste woningen.
  • Oktober 2017 - Alle kopers ontvingen de sleutel en er kon geklust worden.

Nieuw aanbod in Twello

BPD ontwikkelt nog een wijkje in het gebied De Schaker, te weten Oost II. Dit wordt opnieuw een kleinschalig woongebied in een groene landelijke omgeving. Wonen in een gezellige buurt met ruim opgezette lanen, tussen karakteristieke oude én moderne eigentijdse woningen. In Oost II komen 2 onder 1 kapwoningen en rij- en hoekwoningen. De komende tijd wordt er hard gewerkt aan de ontwerpen. De planning is om deze eind 2018 te presenteren. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je op de nieuwsbrief van De Schaker, je ontvangt dan regelmatig bericht over de ontwikkelingen in dit gebied.